چند پرسش و پاسخ برای آسان‌تر کردن یادگیری درباره ویروس‌ها

ساختار ویروس

۱. آیا ویروس ها موجودات سلولی هستند؟

ویروس ها موجودات زنده در نظر گرفته می شوند اما ساختار سلولی ندارند.

در مورد طبقه بندی آنها به عنوان موجودات زنده اختلاف نظر وجود دارد. با این حال، این واقعیت که آنها خود تکرار می شوند و دارای مواد ژنتیکی هستند، این طبقه بندی را تقویت می کند.

ر

۲. ساختار اساسی یک ویروس چیست؟

ویروس ها از مواد ژنتیکی (DNA یا RNA) ساخته شده اند که توسط یک کپسول پروتئینی که به نام کپسید نیز شناخته می شود پوشیده شده است. برخی از ویروس ها، مانند HIV، همچنین دارای یک پوشش خارجی هستند که از غشای پلاسمایی سلول میزبان که از آن خارج شده است، تولید می شود.

انگل درون سلولی

۳. آیا ویروس های غیر انگلی وجود دارد؟

همه ویروس ها انگل های داخل سلولی اجباری هستند، به این معنی که برای تکمیل چرخه زندگی خود به سلول میزبان وابسته هستند. یک ویروس متابولیسم خاص خود را ندارد.

۴. اساس این فرضیه تکاملی چیست که ویروس ها اگرچه ساده ترین موجودات هستند، اما اولین موجودات زنده نبوده اند؟

این واقعیت که ویروس‌ها انگل‌های داخل سلولی اجباری هستند، احتمال اینکه ویروس‌ها قبل از موجودات سلولی در طول تکامل زندگی ظاهر شوند بسیار کم است.

چرخه حیات ویروس

۵. ماده ژنتیکی ویروس چیست؟ نقش آن ماده در تولید مثل ویروس چیست؟

برخی از ویروس ها حاوی DNA (DNA دو رشته ای یا تک رشته ای) و برخی دیگر حاوی ویروس های RNA (RNA دو رشته ای یا تک رشته ای) هستند. ویروس ها مولکول های DNA یا RNA خود را به سلول ها تلقیح می کنند و این سلول ها (از طریق رونویسی یا رونویسی معکوس و ترجمه) پروتئین ها را برای مونتاژ یک ویروس جدید سنتز می کنند. این سنتز توسط مولکول های DNA یا RNA ویروس کنترل می شود.

۶. چرخه تولید مثل یک ویروس DNA چیست؟

یک ویروس معمولی روی کپسید خود پروتئین هایی دارد که به غشای خارجی سلول میزبان متصل می شوند. در محل اتصال ویروس، پروتئین های ویروسی برای شکستن غشای سلولی عمل می کنند و سپس ویروس مولکول های DNA خود را به سلول میزبان تزریق می کند.

در داخل سلول میزبان، DNA ویروس رونویسی می شود و RNA پیام رسان تولید می شود. سپس mRNA ویروسی ترجمه می شود و پروتئین های ویروسی ساخته می شوند.

پلی پپتیدهای ویروسی ساخته شده در سلول میزبان توسط آنزیم هایی به نام پروتئاز بریده می شوند و سپس نسخه هایی از ویروس با پروتئین های تازه تشکیل شده جمع می شوند. هنگامی که مونتاژ ویروس های جدید کامل می شود، غشای سلولی می شکند و ویروس ها به بیرون رها می شوند. تنها یک سلول آلوده می تواند صدها ویروس تولید کند.

رتروویروس ها

۷. رتروویروس ها چیست؟ چگونه تکثیر می شوند و نقش آنزیم ترانس کریپتاز معکوس چیست؟

رتروویروس ها ویروس هایی هستند که ماده ژنتیکی آنها RNA است. HIV و ویروس SARS (سندرم تنفسی حاد شدید) نمونه هایی از رتروویروس ها هستند.

این ویروس ها RNA خود را به سلول میزبان تلقیح می کنند و در داخل آن سلول، RNA ویروسی به صورت معکوس به DNA رونویسی می شود. سپس DNA ساخته شده از RNA ویروسی، سنتز پروتئین های ویروسی را برای جمع آوری ویروس های جدید و پاره شدن سلول میزبان برای انتشار آنها به خارج کنترل می کند.

آنزیم ترانس کریپتاز معکوس کاتالیزور برای رونویسی معکوس RNA به DNA است. این آنزیم بخشی از ویروس است و به سلول میزبان نیز تلقیح می شود.

۸. ساختار اساسی ویروس HIV چیست؟ عملکرد گلیکوپروتئین های موجود در پوشش آن چیست؟

HIV یک ویروس RNA است. در هسته آن، دو رشته RNA و مولکول های ترانس کریپتاز معکوس وجود دارد. هسته توسط یک کپسید پوشیده شده است که لایه ای از پروتئین است. سپس کپسید توسط یک پاکت حاوی گلیکوپروتئین ها و لیپیدها پوشانده می شود.

گلیکوپروتئین های پوشش HIV در سطح بیرونی ویروس قرار دارند و مسئول تشخیص سلول های آلوده (سلول میزبان HIV لنفوسیت CD4 است) و اتصال ویروس به غشای سلولی هستند. (CD4 یک گلیکوپروتئین گیرنده غشای خارجی برخی از لنفوسیت ها است).

باکتریوفاژها

۹. باکتریوفاژها چیست؟

باکتریوفاژها ویروس هایی هستند که در انگلی باکتری ها تخصص دارند. آنها در مهندسی ژنتیک به عنوان وسایل نقلیه شبیه سازی مولکولی برای وارد کردن DNA نوترکیب در باکتری ها استفاده می شوند. آنها همچنین در اتحاد جماهیر شوروی سابق برای درمان عفونت های باکتریایی استفاده می شدند.

باکتریوفاژها کپسیدی شبیه چند وجهی دارند و از DNA به عنوان ماده ژنتیکی خود استفاده می کنند. “سر” ویروس به دمی متصل است که به فیبرهای کوچک ختم می شود، که به ویروس کمک می کند تا به دیواره سلولی باکتری بچسبد و ماده ژنتیکی خود را به میزبان تزریق کند.

بررسی ویروس – تنوع تصویر: باکتریوفاژ

بیماری های ویروسی

۱۰. وقتی یک ویروس در حالت غیر فعال است به چه معناست؟

ویروس هایی که در حالت غیر فعال در نظر گرفته می شوند، آنهایی هستند که مواد ژنتیکی آنها در سلول های میزبان قرار دارد که سنتز پروتئین های ویروسی و جمع آوری ویروس جدید را انجام نمی دهند. چرخه زندگی این ویروس ها می تواند تحت شرایط خاصی فعال شود و باعث شروع سنتز پروتئین های ویروسی و تولید نسخه های جدید شود.

ویروس ایجاد کننده تبخال (ویروس هرپس) نمونه ای از ویروس هایی است که در حالت غیرفعال باقی می ماند و گاهی اوقات فعال می شود.

۱۱. بیماری های اصلی انسان توسط ویروس ها کدامند؟

از جمله بیماری های ناشی از ویروس ها می توان به سرماخوردگی، آنفولانزا، اوریون، آبله (که امروزه ریشه کن شده تلقی می شود)، سرخجه، سرخک، ایدز، هپاتیت ویروسی، پاپیلوماتوز (عفونت HPV)، هاری، تب دنگی، تب زرد، فلج اطفال (بیماری تقریباً کاهش یافته) اشاره کرد. ریشه کن شده در کشورهای توسعه یافته)، تب خونریزی دهنده از ویروس ابولا و سارس (سندرم حاد تنفسی).

ویروس ها همچنین باعث بسیاری از بیماری های دیگر در حیوانات و گیاهان می شوند.

۱۲. سارس بیماری است که در سال ۲۰۰۳ با ویژگی های همه گیر در استان گوانگدونگ، در شرق چین ظاهر شد. چه نوع عاملی باعث سارس می شود؟

سارس توسط یک ویروس از گروه کروناویروس، یک ویروس RNA (رتروویروس) ایجاد می شود. سارس می تواند کشنده باشد.

تبلور ویروسی

۱۳. تبلور ویروس چیست؟ اهمیت این فرآیند چیست؟

کریستالیزاسیون فرآیند تبدیل اجزای ویروسی به ذرات جامد سازمان یافته است.

کریستالیزاسیون ماکرومولکول های بیولوژیکی، از جمله اجزای ویروسی، برای مطالعه ویژگی های ساختاری، به عنوان مثال، از طریق اشعه ایکس یا پرتوهای لیزر استفاده می شود.

اکنون که مطالعه ویروس ها را به پایان رساندید ، این گزینه های شما هستند:

  • این موضوع را مرور کنید، همه پرسش و پاسخ ها را دوباره بخوانید.
  • موضوع بعدی را مطالعه کنید: به Life Kingdoms بروید .