۴۶ پرسش و پاسخ برای یادگیری فیزیولوژی گیاهی

تبادل گاز در گیاهان

۱. چرا گیاهان نیاز به تبادل گاز با محیط دارند؟

گیاهان نیاز به تبادل گاز دارند زیرا آنها از تنفس سلولی هوازی (مانند حیوانات) استفاده می کنند. در نتیجه، آنها نیاز به دریافت اکسیژن مولکولی و انتشار دی اکسید کربن دارند. علاوه بر تنفس سلولی هوازی، گیاهان برای انجام فتوسنتز و آزادسازی اکسیژن مولکولی که محصول این واکنش است به دی اکسید کربن نیز نیاز دارند.

۲. اندام های اصلی تبادل گاز در گیاهان کدامند؟ این فرآیند چگونه انجام می شود؟

در پوشش برگ ها و ساختار اولیه ساقه، تبادل گاز از طریق کوتیکول و منافذ اپیدرم انجام می شود. در پوشش ساختار ثانویه ساقه گیاهان چوبی، تبادل گاز از طریق عدس های پریدرم (شکاف های کوچک در چوب پنبه) انجام می شود. تبادل گاز در گیاهان از طریق انتشار ساده انجام می شود.

تعرق و روزنه گیاهی

۳. تعرق گیاه چیست؟ دو نوع اصلی فرآیند تعرق گیاه چیست؟ حجم کدام یک از آنها بیشتر است؟

تعرق از دست دادن آب از گیاه به جو به شکل بخار است.

تعرق از طریق کوتیکول اپیدرم (تعرق کوتیکولی) یا از طریق استخوان های روزنه (تعرق روزنه ای) اتفاق می افتد. مهمترین آن دو تعرق روزنه ای است، زیرا شدیدتر است و از نظر فیزیولوژیکی تنظیم می شود.

۴. روزنه چیست؟ چگونه این ساختارها در تعرق گیاه شرکت می کنند؟

روزنه ها (منفرد، روزنه) گذرگاه های تخصصی کوچکی برای آب و گازهای موجود در اپیدرم گیاهان هستند. از آنجایی که گیاه نیاز به از دست دادن بیشتر یا کمتر آب و گرما دارد، روزنه ها به ترتیب بسته یا باز می شوند و از حرکت گازها از طریق انتشار جلوگیری می کنند یا اجازه می دهند.

  • بررسی فیزیولوژی گیاهی – تنوع تصویر: روزنه

۵. چه عناصری روزنه را تشکیل می دهند؟

استوما از یک دهانه مرکزی به نام استیول یا شکاف ساخته شده است که توسط دو سلول محافظ که مسئول بسته شدن و باز شدن هستند احاطه شده است. یک محفظه زیر دهانه ای در زیر استخوانچه قرار دارد.

۶. چگونه گیاهان باز و بسته شدن روزنه ها را کنترل می کنند؟

باز شدن و بسته شدن روزنه ها به نیاز گیاه به از دست دادن آب و گرما از طریق تعرق بستگی دارد (خروج بخار آب به معنای از بین بردن گرما است). هنگامی که گیاه زیاده روی می کند، سلول های نگهبان کدر می شوند و استخوانچه باز می شود. هنگامی که آب کمی در دسترس باشد، سلول‌های محافظ شل می‌شوند و استخوان استخوانی بسته می‌شود.

آب از طریق اسمز وارد روزنه ها می شود و از آن خارج می شود.

عوامل دیگری مانند شدت نور و غلظت دی اکسید کربن در برگ ها بر باز شدن و بسته شدن روزنه ها تأثیر می گذارد. هنگامی که درخشندگی زیاد است، سرعت فتوسنتز افزایش می‌یابد و روزنه‌ها باز می‌شوند تا دی اکسید کربن بیشتری را از محیط جذب کنند و گرما آزاد کنند. هنگامی که درخشندگی کم است، روزنه ها تمایل به بسته شدن دارند. هنگامی که غلظت دی اکسید کربن در پارانشیم فتوسنتزی کم است، روزنه ها برای جذب بیشتر گاز باز می شوند تا فتوسنتز ممکن شود. هنگامی که غلظت آن بالا است، روزنه ها تمایل به بسته شدن دارند.

۷. آیا روزنه گیاهانی که در محیط خشک کن از محیط معمولی قرار می گیرند، مدت زمان بیشتری باز می مانند؟

اگر گیاهان از یک منطقه مرطوب به منطقه خشک‌تر منتقل شوند، احتمالا روزنه‌های آنها برای مدت طولانی‌تری بسته می‌مانند، زیرا زمان باز بودن روزنه‌ها کاهش می‌یابد تا از دست دادن آب از طریق تعرق کاهش یابد.

۸. چرا برخی از گیاهان سازگار با محیط خشک روزنه های خود را فقط در شب باز می کنند؟

در طول روز در زیستگاه های خشک، سلول های نگهبان شل می شوند و روزنه ها بسته می شوند. در نتیجه، دی اکسید کربن قادر به حرکت برای شرکت در فتوسنتز روزانه نیست. برخی از گیاهان مناطق خشک این مشکل را با روش تثبیت دی اکسید کربن شبانه حل می کنند. در شب که از دست دادن آب در اثر تعرق کمتر است، روزنه ها باز می شوند، دی اکسید کربن وارد می شود و در بافت های پارانشیمی ذخیره می شود. در طول روز گاز ذخیره شده برای استفاده در فتوسنتز بسیج می شود.

۹. موقعیت روزنه ها در برخی گیاهان برای جلوگیری از اتلاف بیش از حد آب از طریق تعرق چگونه تغییر کرده است؟

در برخی از گیاهانی که برگ‌هایشان بیش از حد نور خورشید دریافت می‌کند، روزنه‌ها در اپیدرم تحتانی متمرکز می‌شوند. در نتیجه گرمای کمتری دارند و آب کمتری از طریق تعرق روزنه‌ای از دست می‌رود. در سایر گیاهان سازگار با محیط های خشک، گروه روزنه ها در نواحی خاصی از برگ، زیرا در سطح این نواحی، غلظت آب هوا در مقایسه با محیط بیشتر است و در نتیجه اتلاف آب از طریق تعرق کاهش می یابد. برخی از گیاهان از آب و هوای خشک نیز دارای روزنه در داخل حفره هستند.

۱۰. آیا تعرق تنها راه از دست دادن آب برگ است؟

گیاهان نه تنها آب خود را به شکل بخار از دست می دهند، مانند تعرق. برگ ها همچنین آب مایع خود را از طریق پدیده ای به نام روده شدن از دست می دهند. روده شدن از طریق ساختارهایی به نام هیداتود که شبیه روزنه ها هستند صورت می گیرد. روده شدن عمدتاً زمانی اتفاق می‌افتد که تعرق به دلیل رطوبت زیاد هوا دشوار باشد یا زمانی که گیاه در خاک پرآب قرار می‌گیرد.

  • بررسی فیزیولوژی گیاهی – تنوع تصویر: روده شدن

۱۱. وقتی رطوبت هوا زیاد است تعرق گیاه زیاد می شود یا کاهش؟

وقتی رطوبت هوا زیاد باشد تعرق کاهش می یابد. از آنجایی که تعرق یک فرآیند انتشار ساده است، به گرادیان غلظت آب بین گیاه و محیط بستگی دارد. اگر اتمسفر دارای بخار آب بیش از حد باشد، گرادیان کم یا حتی معکوس می شود.

حمل و نقل گیاهی

۱۲. حجم جذب آب و حجم تعرق آب در گیاهان در طول روز چگونه متفاوت است؟ به طور کلی، چگونه می توان این مقادیر را با هم مقایسه کرد؟

در طول روز حجم آب تعرق بیشتر از حجم جذب شده توسط ریشه است. در شب وضعیت معکوس می شود و ریشه ها بیشتر از حجم آب عبوری آب جذب می کنند.

می توان مشاهده کرد که حجم آب تعرق و حجم آب جذب شده در طول یک روز عملاً برابر است.

۱۳. چگونه گیاهان مشکل انتقال مواد را در بافت های خود حل می کنند؟

در بریوفیت ها، انتقال مواد از طریق انتشار انجام می شود. تراکئوفیت ها (پتریدوفیت ها، ژیمنوسپرم ها و آنژیوسپرم ها) حاوی رگ های رسانای تخصصی هستند: آوند چوبی که آب و نمک های معدنی را حمل می کند و آبکش که مواد آلی (قند) را حمل می کند.

۱۴. آیا انتقال گازهای موجود در تراکئوفیت ها از طریق بافت های عروقی انجام می شود؟

دی اکسید کربن و اکسیژن از طریق آوند چوبی یا آبکش منتقل نمی شوند. این گازها به سلول ها می رسند و از طریق انتشار از طریق فضاهای بین سلولی یا بین سلول های مجاور از گیاه خارج می شوند.

۱۵-آیا آوند چوبی و آبکش از سلول های زنده ساخته شده اند؟

سلول‌هایی که مجرای آوند چوبی را تشکیل می‌دهند، سلول‌های مرده هستند که توسط رسوب لیگنین کشته می‌شوند. سلول های آبکش سلول های زنده هستند.

۱۶. اهمیت لیگنین در تشکیل آوند چوبی چیست؟

لیگنین مهم است زیرا روی دیواره سلولی سلول‌های آوند چوبی رسوب می‌کند و نفوذناپذیری و استحکام را برای آوندهای آوند چوبی فراهم می‌کند.

۱۷. فشار ریشه چیست؟

فشار ریشه فشاری است که باعث می شود آب از خاک توسط آوند چوبی موجود در ریشه جذب شود. علت آن شیب اسمزی بین قسمت داخلی ریشه و خاک است.

۱۸. مویینگی چیست؟ این پدیده از نظر شیمیایی چگونه توضیح داده می شود؟ ارتباط موئینگی برای انتقال آب در گیاهان چیست؟

مویینگی پدیده ای است که از طریق آن آب در داخل لوله های بسیار نازک (مویرگ ها) به کمک نیروی جاذبه بین مولکول های آب و دیواره مویرگی حرکت می کند. پدیده موئینگی امکان پذیر است زیرا آب یک مولکول قطبی است که پیوندهای هیدروژنی بین مولکولی را تشکیل می دهد. بنابراین، یک جاذبه الکتریکی (نیروی چسبندگی) بین دیواره مویرگی و مولکول‌های آب وجود دارد که سپس یکدیگر را می‌کشند (نیروی چسبندگی)، زیرا آنها به هم متصل هستند. مایعات دیگر نیز ممکن است در داخل مویرگ ها از طریق مویینگی حرکت کنند و نه فقط آب.

مویینگی به ویژه برای انتقال آب در گیاهان مهم نیست. فقط به چند سانتی متر صعود کمک می کند.

۱۹- چه نیروهایی باعث جاری شدن آب از ریشه به سمت برگهای درون آوند چوبی می شود؟

آب در اثر فشار ریشه وارد ریشه می شود و یک ستون آب در داخل آوند چوبی از ریشه تا برگ ها حفظ می شود. مهمترین عاملی که باعث بالا رفتن آب می شود تعرق است که عمدتاً در برگها وجود دارد. همانطور که برگ ها از طریق تعرق آب خود را از دست می دهند، سلول های آنها تمایل به جذب آب بیشتری دارند و در داخل آوند چوبی مکش ایجاد می کنند. خاصیت پیوستگی آب که مولکول های آن را با پیوندهای هیدروژنی محدود نگه می دارد (یکی دیگری را می کشد) به این فرآیند کمک می کند.

۲۰. کمربندی درختی چیست؟ با برداشتن کمربند از ساقه (زیر شاخه ها) چه اتفاقی برای گیاه می افتد؟

کمربندی مالپیگی یا کمربندی درختی، برداشتن یک کمربند خارجی کامل حاوی آبکش (که بیرونی تر است) از ساقه است و در عین حال آوند چوبی (که داخلی تر است) حفظ می شود.

هنگامی که یک کمربند از زیر شاخه ها به این شکل برداشته می شود، گیاه می میرد زیرا غذای ارگانیک (قند) نمی تواند به منطقه زیر کمربند حرکت کند و در نتیجه ریشه ها به دلیل کمبود مواد مغذی می میرند. هنگامی که ریشه ها می میرند، گیاه آب و املاح معدنی به دست نمی آورد و در نتیجه می میرد.

هورمون های گیاهی

۲۱. هورمون های گیاهی چیست؟

هورمون‌های گیاهی که فیتوهورمون‌ها نیز نامیده می‌شوند، موادی هستند که رشد و نمو جنینی را در گیاهان بالغ کنترل می‌کنند.

۲۲. اصلی ترین هورمون های طبیعی گیاهی و اثرات مربوط به آنها چیست؟

اصلی ترین هورمون های گیاهی طبیعی و اثرات مربوط به آنها به شرح زیر است:

اکسین ها (بهترین اکسین طبیعی شناخته شده IAA، اسید ایندولاستیک است): عملکرد آنها تقویت رشد، انبساط و تمایز سلولی گیاه است. جیبرلین ها: اثر آنها شبیه به اکسین ها (رشد و اتساع) است. آنها گلدهی و تشکیل میوه را تحریک می کنند و جوانه زنی بذر را فعال می کنند. سیتوکینین ها: سرعت تقسیم سلولی را افزایش می دهند و همراه با اکسین ها به رشد و تمایز بافت کمک می کنند و روند پیری گیاه را کند می کنند. اتیلن (اتن): گازی است که توسط گیاهان آزاد می‌شود و در فرآیند رشد شرکت می‌کند و نقش قابل توجهی در رسیدن میوه و بریدگی برگ دارد.

۲۳. کولئوپتیل چیست؟ چرا برداشتن قسمت انتهایی کولئوپتیل رشد گیاه را منع می کند؟

کولئوپتیل اولین (یک یا چند) ساختار هوایی گیاه جوانه زنی است که از دانه بیرون می آید. ساقه جوان و اولین برگ ها را محصور می کند و از آنها محافظت می کند.

بالای کولئوپتیل معمولاً منطقه ای است که اکسین ها در آن تولید می شوند. اگر این ناحیه برداشته شود، رشد گیاه متوقف می شود، زیرا اکسین ها برای تقویت رشد و تمایز بافت ضروری هستند.

۲۴. ایندولاستیک اسید (IAA) چیست؟

ایندولاستیک اسید (ایندولیل-۳-استیک اسید)، یا IAA، اکسین طبیعی اصلی تولید شده توسط گیاهان است. باعث رشد گیاهان و تمایز سلولی می شود.

۲۵. اکسین های مصنوعی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اکسین های مصنوعی، مانند اسید ایندول بوتیریک (IBA) و اسید نفتالنیک (NAA)، موادی شبیه به IAA (اکسین طبیعی) هستند اما به طور مصنوعی تولید می شوند. برخی برای تسریع روش‌های تولید مثل غیرجنسی (مانند پیوند یا جوانه زدن) و برخی دیگر حتی به عنوان علف‌کش استفاده می‌شوند، زیرا به‌طور انتخابی برخی گیاهان (عمدتاً دولپه‌ها) را از بین می‌برند.

۲۶. مقدار زیادی IAA در گیاهان در کجا یافت می شود؟

اکسین ها به مقدار زیاد در جوانه های راسی ساقه و شاخساره و همچنین در برگ های جوان تولید و یافت می شوند.

۲۷. فیتوهورمون ها چگونه به رشد میوه های پارتنوکارپ کمک می کنند؟

میوه های پارتنوکارپیک میوه هایی هستند که بدون لقاح تولید می شوند. برخی از گیاهان به طور طبیعی میوه های پارتنوکارپیک تولید می کنند، مانند درخت موز که توسط هورمون های خود تحریک می شوند.

آنژیوسپرم هایی که به طور طبیعی میوه های پارتنوکارپیک تولید نمی کنند، اگر اکسین ها قبل از لقاح روی گل ها اعمال شود، ممکن است این کار را انجام دهند. بنابراین، حتی بدون لقاح، تخمدان ها رشد می کنند و میوه ها تشکیل می شوند، اگرچه بدون دانه هستند.

۲۹. وقتی غلظت اکسین در ساختارهای خاصی از گیاه بیشتر از محدوده عمل هورمون باشد چه اتفاقی می افتد؟

در برخی از قسمت های گیاه (ساقه، ریشه، جوانه های جانبی)، محدوده غلظت اکسین وجود دارد که در آن عملکرد هورمونی مثبت است (موجب رشد می شود). مشاهده شده است که غلظت های بیش از حد بالایی آن محدوده ها اثر معکوس دارند (ممانعت از رشد).

۳۰. پدیده غلبه اپیکال در گیاهان چیست؟ چگونه می توان آن را به طور مصنوعی از بین برد؟

غالبیت آپیکال پدیده ای است که از طریق آن غلظت بالای اکسین (بیش از محدوده مثبت) به دلیل حرکت اکسین های جوانه آپیکال به سمت پایین ساقه، رشد جوانه های جانبی گیاه را مهار می کند. در ابتدای رشد ساقه، غلبه راسی باعث می شود رشد گیاه به صورت طولی (به سمت بالا) باشد، زیرا رشد جوانه های جانبی مهار می شود. با دور شدن جوانه های جانبی از راس، غلظت اکسین در این جوانه ها کاهش می یابد و شاخه ها راحت تر رشد می کنند.

رشد شاخه های درخت را می توان با جلوگیری از تسلط آپیکال از طریق حذف جوانه آپیکال تحریک کرد.

۳۱. جیبرلین چیست؟ کجا تولید می شوند؟

جیبرلین ها هورمون های گیاهی هستند که باعث تحریک رشد گیاه، گلدهی و تشکیل میوه (همچنین پارتنوکارپی) و جوانه زنی بذرها می شوند. بیش از ۷۰ نوع جیبرلین شناخته شده است. جیبرلین ها در جوانه های راسی و برگ های جوان تولید می شوند.

۳۲. سیتوکینین ها چیست؟ کجا تولید می شوند؟

سیتوکینین ها فیتوهورمون هایی هستند که در تقویت تقسیم سلولی فعال هستند. آنها همچنین پیری بافت ها را کند می کنند و همراه با اکسین ها برای تحریک رشد گیاه عمل می کنند. سیتوکینین ها توسط مریستم ریشه تولید می شوند و از طریق آوند چوبی توزیع می شوند.

۳۳. کدام هورمون گیاهی توانایی آن در تحریک گلدهی و رسیدن میوه قابل توجه است؟ کاربردها و اشکالات عملی این هورمون چیست؟

هورمون گیاهی که به دلیل توانایی آن در تحریک و تسریع رسیدن میوه قابل توجه است، گاز اتیلن (اتن) است. از آنجا که اتیلن یک گاز است، نه تنها در کارخانه تولید کننده آن بلکه در گیاهان همسایه نیز عمل می کند.

برخی از صنایع تبدیلی میوه از اتیلن برای تسریع در رسیدن میوه استفاده می کنند. از سوی دیگر، اگر تشدید یا تسریع رسیدن میوه مطلوب نباشد، باید مراقب بود که از مخلوط شدن میوه های رسیده که اتیلن آزاد می کنند با دیگران جلوگیری شود.

تروپیسم های گیاهی

۳۴. آیا رشد و نمو گیاهان فقط تحت تأثیر هورمون های گیاهی است؟

عوامل فیزیکی و شیمیایی محیطی مانند شدت و موقعیت نور نسبت به گیاه، نیروی گرانش، دما، فشارهای مکانیکی و ترکیب شیمیایی خاک و جو نیز می‌توانند بر رشد و نمو گیاهان تأثیر بگذارند.

۳۵. تروپیسم های گیاهی چیست؟

تروپیسم حرکاتی هستند که توسط محرک های بیرونی ایجاد می شوند. در گیاه شناسی، تروپیسم های گیاهی مورد مطالعه عبارتند از: فوتوتروپیسم (تروپیسم در پاسخ به نور)، ژئوتروپیسم (تروپیسم در پاسخ به گرانش زمین) و تیگموتروپیسم (تروپیسم در پاسخ به محرک های مکانیکی).

۳۶- رشد یک طرف ساقه، شاخه یا ریشه در کدام جهت باعث انحنای ساختار کلی می شود؟

هرگاه یک طرف ساقه، شاخه یا ریشه بیشتر از طرف دیگر رشد کند، ساختار به سمت سمتی که رشد کمتری دارد منحنی می کند. (این یک مفهوم مهم برای مشکلات تروپیسم گیاهی است.)

۳۷. فتوتروپیسم چیست؟

فوتوتروپیسم حرکت ساختارهای گیاهی در پاسخ به نور است. فوتوتروپیسم ممکن است مثبت یا منفی باشد. نوروتروپیسم مثبت زمانی است که حرکت (یا رشد) گیاه به سمت منبع نور باشد و نورگرایی منفی زمانی است که حرکت (یا رشد) مخالف باشد و از منبع نور دور شود.

فوتوتروپیسم مربوط به اکسین است زیرا قرار گرفتن یک طرف گیاه در معرض نور باعث می شود که این هورمون ها در سمت تیره تر متمرکز شوند. این باعث می شود که اثر اکسین ها روی ساقه مثبت شود، به این معنی که رشد سمت تیره تر شدیدتر است و گیاه به سمت سمت روشن تر قوس می کند. در ریشه ها (در صورت قرار گرفتن در معرض نور، به طور کلی و تجربی) تأثیر اکسین ها منفی است (در محدوده مثبت)، رشد سمت تیره تر مهار می شود و ریشه به سمت آن سمت منحنی می شود.

۳۸. انواع ژئوتروپیسم های گیاهی کدامند؟ چرا ساقه و ریشه دارای ژئوتروپیسم متضاد هستند؟

انواع ژئوتروپیسم ها عبارتند از ژئوتروپیسم مثبت که در آن گیاه به نفع نیروی گرانشی مانند در ریشه رشد می کند و ژئوتروپیسم منفی که بر خلاف نیروی گرانشی است مانند در ساقه.

ژئوتروپیسم ریشه و ژئوتروپیسم ساقه به دلیل حساسیت های متفاوت به غلظت اکسین در این ساختارها متضاد هستند. آزمایش زیر می تواند این پدیده را نشان دهد: ساقه ها و ریشه ها در یک موقعیت افقی (موازی با زمین) قرار می گیرند و اکسین ها به طور طبیعی در امتداد قسمت پایین آنها متمرکز می شوند. در این شرایط می توان مشاهده کرد که ساقه به سمت بالا و ریشه به سمت پایین رشد می کند. این امر به این دلیل اتفاق می افتد که در ساقه، غلظت بالای اکسین در پایین باعث می شود که آن طرف بیشتر (طولی) رشد کند و ساختار به سمت بالا قوس شود. در ریشه، غلظت بالای اکسین در قسمت پایین، رشد آن سمت را مهار می کند و قسمت فوقانی بیشتر رشد می کند و منحنی ریشه را به سمت پایین می کند.

۳۹. تیگموتروپیسم چیست؟

تیگموتروپیسم حرکت یا رشد گیاه در پاسخ به محرک های مکانیکی (لمس یا تماس فیزیکی) است، مانند زمانی که گیاه در اطراف یک میله نگهدارنده رشد می کند. به عنوان مثال، این امر در انگور و انگور شور رخ می دهد.

  • بررسی فیزیولوژی گیاهی – تنوع تصویر: thigmotropism

پریودیسم نوری

۴۰. دوره نوری چیست؟

دوره نوری دوره زمانی روزانه قرار گرفتن در معرض نور یک موجود زنده است. دوره نوری ممکن است بسته به زمان سال متفاوت باشد.

۴۱. فتوپریودیسم چیست؟

پریودیسم نوری پاسخ بیولوژیکی موجودات زنده خاص به میزان نور روزانه آنها (فوتوپریود) است.

۴۲. کدام اندام های گیاهی مسئول درک تغییرات نور هستند؟ چه رنگدانه ای مسئول این درک است؟

برگها عمدتاً مسئول درک شدت نور در گیاهان هستند. رنگدانه ای که قادر به درک تغییرات نور است و نور پریودیسم را کنترل می کند، فیتوکروم نامیده می شود.

۴۳. فتوپریودیسم چگونه بر گلدهی برخی گیاهان تأثیر می گذارد؟

گلدهی نمونه معمولی و قابل مشاهده نور پریودیسم است. اکثر گیاهان گلدار فقط در دوره های خاصی از سال یا زمانی که تحت شرایط خاصی از نور روزانه قرار می گیرند، گل می دهند. این به این دلیل رخ می دهد که شکوفایی آنها به مدت دوره نوری بستگی دارد که به نوبه خود با فصل سال متفاوت است. گلدهی نیز تحت تأثیر قرار گرفتن در معرض دماهای خاص قرار می گیرد.

۴۴. دوره نوری بحرانی چیست؟ چگونه می توان دوره نوری بحرانی گلدهی را به طور تجربی تعیین کرد؟

دوره نوری بحرانی محدودیت مدت دوره نوری است که پس از آن برخی از پاسخ های بیولوژیکی رخ می دهد. این حد بسته به ویژگی های پاسخ بیولوژیکی و به گیاه مورد مطالعه می تواند حداکثر یا حداقل باشد.

برای تعیین دوره نوری بحرانی گلدهی، می توان از ۲۴ گروه از گیاهان از یک گونه استفاده کرد و آزمایش زیر را می توان انجام داد: هر گروه در معرض یک دوره نوری متفاوت است: گروه اول روزانه ۱ ساعت در معرض نور قرار می گیرند. ۲ ساعت دوم؛ ۳ ساعت سوم؛ و به همین ترتیب، تا زمانی که آخرین گروه در معرض ۲۴ ساعت قرار گیرد. ما می‌توانیم مشاهده کنیم که فراتر از مدت زمان مشخصی از قرار گرفتن در معرض نور، گیاهان گلدهی دارند یا گل نمی‌دهند، و باقیمانده‌هایی که در دوره نوری کوتاه‌تر قرار می‌گیرند رفتار مخالف را نشان می‌دهند. مدت زمان قرار گرفتن در معرض نور که این دو گروه را از هم جدا می کند، دوره نوری بحرانی است.

۴۵. چگونه می توان گیاهان را بر اساس گلدهی مبتنی بر دوره نوری طبقه بندی کرد؟

با توجه به گلدهی مبتنی بر دوره نوری، گیاهان را می توان به این صورت طبقه بندی کرد: گیاهان روز بلند، که به دوره های نوری طولانی تری نسبت به دوره نوری بحرانی برای گل بستگی دارند. به عنوان گیاهان روز کوتاه، که به دوره های نوری کوتاه تری نسبت به دوره نوری بحرانی برای گلدهی بستگی دارند. و به عنوان گیاهان بی تفاوت که گلدهی آنها به دوره نوری بستگی ندارد.

فیلوتاکسی

۴۶. ​​چرا بیشتر گیاهان دارای فیلوتاکسی مخالف هستند؟

فیلوتاکسی روشی است که برگها در امتداد شاخه ها قرار می گیرند. اکثر گیاهان دارای فیلوتاکسی متضاد (متناوب، یکی در یک طرف شاخساره، بعدی در طرف مقابل) به عنوان راه حلی برای جلوگیری از مسدود کردن برگ ها از خورشید دریافتی توسط برگ های دیگر هستند، بنابراین کارایی فتوسنتز را بهبود می بخشد.

اکنون که مطالعه فیزیولوژی گیاهی را به پایان رسانده اید ، این گزینه های شما هستند:

  • این موضوع را باز هم مرور کنید، همه پرسش و پاسخ ها را دوباره بخوانید.
  • موضوع بعدی را مطالعه کنید: به مفاهیم ژنتیک بروید .

منبع: Biology Q&As